Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

(Download) "Idé och verklighet" by Rune G Svenson # eBook PDF Kindle ePub Free

Idé och verklighet

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: IdĂ© och verklighet
  • Author : Rune G Svenson
  • Release Date : January 26, 2018
  • Genre: Philosophy,Books,Nonfiction,Religion,Social Science,
  • Pages : * pages
  • Size : 506 KB

Description

Vart Àr Sverige pÄ vÀg?

Är Sverige ett av vĂ€stvĂ€rldens mest sekulariserade lĂ€nder? Förmodligen ligger det en hel del i denna frĂ„ga, som har blivit ett vanligt förkommande pĂ„stĂ„ende. Vad beror en sĂ„dan utveckling pĂ„? I denna bok försöker Rune G Svenson reda ut en del av orsakssammanhangen till att den ateistiska sekularismen blivit nĂ„got av en statsreligion. Denna avser en avveckling av kristendomens inflytande i samhĂ€llet. Kristen tro förpassas till den privata sfĂ€ren. PĂ„ sĂ„ vis raserar man det kristna ursprunget i samhĂ€llets uppbyggnad och dess vĂ€rdegrund. Angrepp kommer frĂ„n mĂ„nga hĂ„ll: ateistisk socialism, liberalism, kapitalism, utvecklandet av alternativ moral och etik, individualism, humanism, relativism, modernism m.m. Dessa ”ismer” Ă€r idĂ©er och tankar inom subjektet (mĂ€nniskan) sjĂ€lv. Kristen tro handlar om en utifrĂ„n kommande verklighet, som blir bestĂ€mmande för livsinriktningen. Antikristen framgĂ„ng har tyvĂ€rr Ă€ven möjliggjorts genom att vissa kristna sjĂ€lva kunnat ifrĂ„gasĂ€tta en del av den kristna trosgrunden.



Det mÄste understrykas, att en inte ringa orsak till det förhÄllande som uppstÄtt i vÄrt samhÀlle stÄr att finna pÄ det filosofiska planet.

Ingemar Hedenius (med flera) har lyckats intala folket att kristendomens sanningsansprÄk inte hÄller, vare sig trosmÀssigt eller vetenskapligt. En sÄdan förstÄelse har bitit sig fast i folkmedvetandet och Ästadkommit att mÀnniskor inte riktigt vÄgar visa sin kristna tro. Det har blivit alltför tyst. Man kan till och med kÀnna skam. PÄ nÄgot sÀtt har det blivit pinsamt för mÄnga att bekÀnna kristen tro. NÄgon faktisk religionsfrihet kan det alltsÄ knappast lÀngre vara frÄga om.

Nu angriper Rune G Svenson ett av de fundament som den antikristna instÀllningen vilar pÄ:

Ingemar Hedenius ateistiskt-filosofiska stÄndpunkter som har sin upprinnelse redan i mitten av 1900-talet. Den insikten kan dÄ infinna sig, att det faktiskt inte blir mycket kvar av denne filosofs idébygge, och dÀrmed raseras ocksÄ mycket annat av antikristet husbygge.

AlltsÄ: Tro trots allt! Med frimodighet.

I del II av boken lyser sĂ„ ljuset fram i form av en kort redogörelse för innehĂ„llet i den kristna troslĂ€ran, ”GlĂ€djebudskapet”.


PDF Ebook Download "Idé och verklighet" Online ePub Kindle